6 iul. 2015

Review: Lăptişor de matcă pur marca Apiland

Bună, dragile mele! :)

Mult timp mi-a luat! Ar fi inutil să expun motivele pentru care impresiile mele despre acest produs vin abia acum. Ce pot face?! Încerc să mă consolez cu ideea că e mai bine mai târziu decât niciodată şi cu speranţa că vă este util să citiţi încă o părere... E cunoscut şi recunoscut faptul că e indicat să verifici informaţia din mai multe surse, iar produsul despre care vorbim azi face parte din categoria celor în legătură cu care merită să fiţi la curent!



Invitaţia de a testa acest produs a fost un prilej de a mă documenta şi de a-mi completa cunoştinţele de cultură generală în ceea ce priveşte albinele, modul lor de viaţă, produsele apicole şi beneficiile acestora din urmă.

E fascinant să (re)descoperi că larvele de albină sunt hrănite cu această substanţă miraculoasă doar în primele trei zile de viaţă, în timp ce regina stupului are privilegiul extraordinar de a se bucura de lăptişorul de matcă pe tot parcursul vieţii. De reţinut că acest aspect determină o diferenţă majoră în privinţa longevităţii: matca trăieşte circa 5 ani, iar albinele lucrătoare trăiesc doar 45 de zile!!!

Lăptişorul de matcă şi caracterul special al elementelor din compoziţia sa!
* Este unica sursă naturală de acetilcolină - substanţă cu rol de mediere în procesul de transmitere a influxului nervos!
* Este unica sursă de acid 10 HDA - substanţă cu proprietăţi antibacteriene, antifungice şi antivirale; sporeşte rezistenţa organismului la îmbolnăvire şi ajută la eliminarea radicalilor liberi.
* Conţine 18 aminoacizi esenţiali (paleta completă a acestora) ce nu pot fi sintetizaţi de organism!
* Este pe primul loc în ceea ce priveşte conţinutul de acid pantotenic (vitamina B5 - vitamina antistress), alături de care se află şi alte vitamine, îndeosebi cele din complexul B-urilor.

Extrem de delicat şi meticulos este procedeul prin care este colectat şi recoltat lăptişorul de matcă. Necesită pasiune, muncă susţinută, dedicată şi experienţă din partea apicultorului! Acesta este unul dintre motivele pentru care fiecare gram de lăptişor de matcă este extrem de valoros şi apreciat.

Elixir al sănătăţii, tinereţii şi frumuseţii...
Proprietăţile şi calităţile constatate şi demonstrate de-a lungul timpului recomandă lăptişorul de matcă drept susţinător al sănătăţii şi energiei organismului, cât şi ca remediu natural pentru nenumărate boli! De asemenea, este o componentă excelentă a tratamentelor de îngrijire, înfrumuseţare şi revigorare pentru ten şi podoaba capilară!

 La ce ajută lăptişorul de matcă?
- întărirea sistemului imunitar;
- scăderea nivelului de colesterol;
- reducerea tensiunii arteriale;
- ajută în caz de astenie, oboseală cronică, stres, afecţiuni ale glandelor endocrine şi ficatului;
- încetinirea procesului de îmbătrânire;
- îmbunătăţirea memoriei şi a calităţii somnului;
- ameliorarea tulburărilor de menstruaţie sau a celor provocate de menopauză;
- utilizarea în tratamentele cosmetice ce vizează revitalizarea tenului, stimularea producerii colagenului natural, prevenirea şi diminuarea ridurilor, în lupta împotriva acneei; de asemenea, stimularea creşterii şi regenerării părului, eliminarea mătreţii.

Cele enumerate mai sus sunt doar câteva dintre motivele pentru care această adevărată minune pe care albinele ne-o oferă în dar este căutată, mult lăudată şi recunoscută!

Formă de prezentare pentru lăptişorul de matcă pur - marca ApiLand!
Se află depozitat într-un recipient de sticlă, cu capac din plastic ce se închide etanş. Eu am perceput a fi oarecum incomod acel tip de capac, deschiderea făcându-se cu oarecare dificultate, cu riscul de a risipi produs - ce-i drept, nici nu mă aflu în clubul celor îndemânatici! Capacitatea borcănelului: 25 g. 



Am apreciat faptul că recipientul a venit într-o cutie izotermă din polistiren. Recomandarea este ca produsul să se păstreze la frigider, la o temperatură de 2 - 6 grade Celsius şi cutia despre care v-am spus e foarte utilă în cazul în care se doreşte transportarea recipientului. Lăptişorul de matcă poate fi păstrat şi la temperatura camerei, dacă este omogenizat în miere.




Prospectul care însoţeşte produsul - conceput şi structurat în mod pragmatic, aplicat. 
Sunt  adresate recomandări în ceea ce priveşte administrarea internă, în cure de minim 6 săptămâni (în special în sezoanele de tranziţie, primăvara şi toamna, fără a exista restricţii pentru consum în restul timpului). Esenţial de precizat că administrarea de lăptişor de matcă nu influenţează indicele glicemic; prin urmare, nu este contraindicat diabeticilor.

De asemenea, pentru utilizare externă (cu scop cosmetic), în funcţie de tipul de ten şi de păr, în raport cu nevoile acestora, sunt notate pe un prospect suplimentar reţete care sunt simplu de preparat şi de aplicat; în plus, conţin ingrediente puţine şi care sunt uşor de procurat.


Introducere...

Reţete cosmetice destinate îngrijirii tenului...



Reţete cosmetice destinate îngrijirii părului...

Despre lăptişorul de matcă pur de la ApiLand...
Produsul în sine are o culoare gălbuie, e cremos, cu o textură foarte fină şi are densitate destul de mare (mai ales când e ţinut la frigider). Are un miros specific produselor apicole, discret, doar uşor înţepător.


Cum am folosit eu lăptişorul de matcă pur ApiLand?
Când am răspuns propunerii de a testa acest produs, primul meu gând a fost că urmează în viaţa mea o perioadă extrem de solicitantă  (din toate punctele de vedere) şi că ar fi grozav să ofer un astfel de sprijin organismului. Cum uneori socoteala de-acasă nu se potriveşte cu cea din târg, tocmai obiectivul vizat mi-a dat planurile peste cap:

Am început cura internă. Lăptişorul de matcă vine cu indicaţia de a administra 1 g, dimineaţa, cu circa 30 de minute înainte de masă. Cantitatea mică de lăptişor de matcă se ţine sub limbă până se dispersează, se "topeşte". Avantajul este că e atât de fină şi plăcută textura sa încât se dizolvă destul de repede. Gustul este astringent, pişcă puţin la limbă - nu cel mai plăcut, dar suportabil. Din păcate,  am constatat că îmi este imposibil să urmez cura în mod consecvent; am oprit-o după circa 3 zile - programul meu, oricât m-aş fi străduit, nu îmi permitea să iau lăptişorul de matcă respectând recomandările. În situaţii de acest fel, eu stopez şi reevaluez. Nu ar fi fost concludente efectele şi rezultatele aşteptate.

Am schimbat macazul hotărând să folosesc produsul în scop cosmetic. În ciuda programului foarte încărcat şi a unui ritm alert de viaţă, am reuşit să fur timpului timp cât pentru a aplica lăptişorul de matcă pur sub formă de mască. În forma cea mai simplă: o dată - de două ori pe săptămână, fără a-l combina cu alte ingrediente.  

Deja ştiţi despre mine că, de regulă, aplic cu generozitate produsele. Nu m-am abătut de la "plan" şi am folosit circa 3 g de produs la o singură mască facială. Am aplicat produsul pe ten şi pe gât (acestea fiind proaspăt demachiate, perfect curate). Am lăsat să acţioneze. După un timp se usca pe ten, devenind o peliculă lucioasă - ca o a doua piele. De cum simţeam că "strânge", curăţam temeinic cu apă călduţă. 

Efectele asupra pielii sunt vizibile imediat: ten hidratat, luminos, destins, cu prospeţime, cu aspect mai uniform, mai curat. În perioada menstruaţiei, cele câteva coşuri care fac parte din scenariul meu (de cele mai multe ori), au părut a renunţa la luptă mai repede. Lăptişorul de matcă e numit pe bună dreptate "elixir al tinereţii şi al sănătăţii". E un produs cu potenţial extraordinar!

În borcănelul primit de mine se mai află mai puţin de jumătate din conţinut. Îl voi folosi în continuare - în acelaşi mod - pentru că îmi place foarte mult, dar şi în combinaţie cu miere curată de salcâm. Şi îmi promit mie însămi că acum, în concediu fiind (nu mai am scuza timpului!), mă voi mobiliza şi pentru acea mască destinată zonei de contur a ochilor! Sunt foarte curioasă ce efecte poate avea!!!

Au fost multe de spus şi încă ar mai fi... Dar mă opresc, cu mai mult nu mă pot lăuda. În schimb, produsul acesta are toate motivele să fie căutat, cumpărat, utilizat şi apreciat la adevărata valoare!

Găsiţi acest lăptişor de matcă pur şi alte produse apicole în magazinul ApiLand - AICI. Preţul unui borcănel cu 25 de grame de produs este de 37 de lei. Consider că merită până la ultimul leuţ, fiind bani investiţi în mod inteligent!


Fetelor, mi-aş dori sa aflu...
Voi aţi folosit lăptişor de matcă? În ce mod?
Vă aflaţi în clubul iubitorilor produselor apicole?

Vă doresc o săptămână frumoasă, cu mult spor! Pupicei! :)
Cu drag,
Ilda
Lavender Thoughts to you



 

Blog Template by YummyLolly.com