24 sept. 2014

Odă pentru un parfum - La vie est belle, Lancome...


Îţi ocupă trupul, mintea, sufletul, casa, tinde să facă asta şi cu cei cu care interacţionezi. Îşi face simţită prezenţa chiar şi atunci când nu îl iei cu tine - cu o evidenţă alarmantă (hmm, lasă amprente pe brăţara metalică a ceasului, pe mâneca unei jachete - rămâne acolo, nedezlipit, acelaşi şi mereu altfel, mereu surprinzător, mereu nou). Te face să îl iubeşti şi, în acelaşi timp, să te întrebi cum poate avea un astfel de efect asupra ta şi dacă n-ar fi mai bine să îţi piardă urma! Te face să îl doreşti şi să te întrebi dacă îi poţi face faţă manierei insinuante cu care se strecoară şi te cotropeşte, te invadează...Te sperie gândul că altul ca el, generându-ţi atâtea paradoxuri, atâtea controverse, atâtea up and down-uri, n-ai mai întâlnit! Îţi găseşti curajul de a te îndepărta de sub vraja lui, de a te amăgi că îl poţi uita şi... te trezeşti că recidivezi: îl cauţi şi  îl porţi, contrariată încă de faptul că nu-l poţi ţine în frâu, e  atât de nărăvaş încât nu poate fi identificată acea dozare la care tu să îl conduci pe el, tu să îl domini - nu viceversa. Nu-i poţi scăpa, el aplică un incomod Dacă tu nu mă vrei, eu te vreau!, fără a lăsa drept de replică. Îl percepi cu strania senzaţie că eşti doar pretextul cu care el umblă printre oameni. Da, este un parfum ce te poartă, nu se lasă purtat şi atât. Apoi, dacă îţi doreşti vreo clipă să treci neobservat, să te pierzi cumva... ai face bine să laşi deoparte astfel de idei, odată aplicat... te aduce în lumina reflectoarelor. Reacţiile publicului pot fi extrem de variate: de la tresăriri, adulmecări, arcuirea sub diverse forme a sprâncenelor, întrebări cu atitudine intrigată, până la ostilitate - când se simt izbiţi de el, surprinşi cu garda jos! De-ai putea să porţi numai jumătate din stropii unui puf, poate atunci ai simţi că poate fi stăpânit, că ai - în sfârşit - o şansă de a stabili un raport de egalitate. E o combinaţie de esenţe a paradoxurilor... Nu ai de ales, sentimente îţi va trezi - fără îndoială; posibil ca acestea să se limiteze la trei posibilităţi: să-l adori, să-l urăşti, să-l iubeşti şi să-l deteşti în acelaşi timp -  indiferenţa nu îşi are locul în această ecuaţie.


***

Gândurile de mai sus s-au născut febril, surprinzându-mă şi pe mine. Am vrut să scriu doar câteva vorbe despre parfumul pe care l-aţi remarcat într-o fotografie din postarea aceastaavând intenţia de a insera un pasaj în cadrul unei postări tip outfit (cu frumoasa rochie Only de la Kurtmann), de a răspunde întrebărilor voastre referitoare la el, în încercarea de a reda maniera în care îl percep. 

Evident, aveam de spus mult mai multe decât estimam. Odată ce-am pornit a-mi zice oful/păsul... greu am fost de oprit! Şi-am înţeles! La vie est belle cere o postare aparte, dedicată lui; e special, nu e genul despre care să menţionezi în treacăt. 

Mi-am dorit să scriu despre acest acest parfum încă din momentul în care l-am primit în dar (Crăciun, 2012 - tare generos a mai fost Moşu'!!!). Dar chiar nu ştiam cum! În general vorbind, nu pot descrie arome şi combinaţii ale acestora, în baza mea de date nu se află această setare. Cu atât mai puţin în privinţa parfumului care face subiectul discuţiei. Neaşteptat, nesperat, dar iată că momentul lui de glorie a sosit... iar postarea dorită s-a scris ca singură!


Unele aduceri-aminte...


Prima apariţie a sa pe blog, postarea ce a avut ca subiect  
ţinuta purtată la Revelionul 2013!
Take a look: Red and blue for The New Year's Eve Party!
click AICI

Apoi, a primit invitaţie specială la postarea cu tema:
Produse preferate de mine în anul 2012 - prima parte!
click AICI

Şi-a găsit loc de seamă şi printre starurile acestei postări:
Premieră în 2013... favorit şi în 2014!
click AICI

Schimbând registrul, vă întreb: aţi citit Parfumul lui Patrick Suskind?  Vă recomand cartea, merită! Dacă se întâmplă să fi parcurs această lectură, veţi înţelege ce vreau să transmit afirmând că... "La vie est belle" ar putea fi Parfumul!

De-abia aştept să aflu părerea ta despre acest parfum...
Tu cum îl percepi? Ce sentimente, ce senzaţii îţi trezeşte?

Există vreun parfum pe care să îl consideri... The perfume?

Pupici înmiresmaţi!
Cu drag,
Ilda
Lavender Thoughts to you


 

Blog Template by YummyLolly.com