13 oct. 2013

Povestea unei zile delicioase - Heidi Choco World

Există un loc unde poţi afla totul despre ciocolată! Da, totul, de la A la Z... Si nu e un loc oarecare, e unul plin de savoare, cu atmosferă relaxată şi plăcută, cu oameni zâmbitori şi calzi, un loc fermecător prin miile de promisiuni concretizate pentru iubitorii de ciocolată! 

Nu e un vis, vă vorbesc din experienţă; am fost acolo ieri! Am participat la o prezentare interactivă, cu informaţii interesante, dozate în aşa fel încât să trezească şi să menţină interesul, cu material pentru exemplificare... 

Am văzut pentru prima dată un fruct al arborelui de cacao, seminţele acestuia, le-am atins, le-am mirosit şi gustat, am aflat cum se obţine pudra de cacao, cum se separă untul de cacao, cum se combină ingredientele folosite la prepararea ciocolatei, ce utilaje sunt implicate în toată povestea astfel încât să fie obţinută fineţea acestui delicios desert! 

Ce vă spun aici e doar începutul...Vreţi să ştiţi ce a urmat?:)
Am privit cu ochii măriţi de uimire şi încântare cum ciocolata albă şi neagră în stare lichidă este turnată cu dezinvoltură pe un blat, cum este mânuită cu ajutorul unor ustensile, dar şi cu dragoste şi îndemânare astfel încât să ajungă la temperatura optimă pentru a putea fi aşezată în forme! 

Am fost invitaţi să încercăm să facem şi noi ceea ce vedeam, să furăm meserie, am fost îndrumaţi şi încurajaţi! Am primit o formă pentru ciocolată (purta propriul nostru nume :D), am ales tipul de ciocolată dorită : albă, neagră, cu lapte sau o combinaţie a acestora; am încercat să fim creativi, originali, nu doar pofticioşi, să creăm o variantă unică, personală, garnisind-o după preferinţe cu portocală confiată, cu fistic, cu sare de Himalaya, cu stafide, alune de pădure, nuci, scorţişoară, mentă, merişoare, zmeură, seminţe de dovleac, biscuiţi; puteam să scriem un mesaj, să găsim un design special, să realizăm un model aparte... Posibilităţi nelimitate! 

Eu, mărturisesc, am fost copleşită de situaţie, nu mai aveam nicio idee şi nici nu simţeam vreo presiune din această cauză; pur şi simplu, mă  bucuram  de experienţă, savurând clipele care au zburat pe negândite!

Fiecare participant devenea copil în timp ce privea şi  făcea toate acestea; lumea toată era numai din ciocolată; totul era dulce, era zâmbet, era tentaţie şi certitudine totodată! Lumea exterioară nu mai exista, exista doar joacă, voie bună şi gust de ciocolată!

Fiecare a plecat spre casă cu o tabletă de ciocolată creaţie proprie, cu praline de ciocolată, cu o diplomă de excelenţă pentru calitatea de ucenic ciocolatier, cu bucuria că a întâlnit oameni atât de frumoşi, cu senzaţia clară că a fost teribil de răsfăţat şi, mai ales,  cu o amintire de suflet!

Dacă nu aţi ghicit deja despre ce loc minunat povestesc, vă spun şi vouă secretul: este vorba despre Heidi Choco World! Două fete frumoase şi cochete, Miruna şi Cristina, ne-au purtat cu răbdare, cu disponibilitate şi graţie prin această lume magică! Ne-au făcut să ne simţim a fi parte din echipă!

Ştiţi cui datorez această experienţă frumoasă? Cui îi mulţumesc din suflet pentru faptul că am petrecut o zi deosebită, într-o companie plăcută?! Unei fete frumoase şi inimoase, o fată la care delicateţea şi tenacitatea se îmbină în mod fericit! O cunoaşteţi şi voi: Alina Anghel!:) Draga mea, îţi mulţumesc şi te îmbrăţişez!

Am făcut ieri mai multe lucruri în premieră: 
*Am întâlnit două bloggeriţe care îmi sunt foarte dragi: Alina şi Federova (Fede, de asemenea, este frumoasă, prietenoasă şi caldă!) - fetelor, a fost o plăcere să vă cunosc! Pe fugă, am făcut cunoştinţă şi cu Georgia; îmi pare rău că a fost conjunctura de aşa natură încât nu am putut sta mai mult de vorbă...

**Am participat împreună cu cele două fete, alături de Dia mea şi de dragul meu soţ (doar nu v-aţi gândit că am mers fără ei doi?!), alături de un grup de prieteni foarte simpatici la inedita experienţă relatată mai sus! Dacă veţi avea ocazia să experimentaţi şi voi acelaşi lucru, nu rataţi pentru nimic în lume!!! Măcar o dată în viaţă, trebuie să faci asta!

Mai departe, vă las  povestea în imagini, ştiu că vă va fi pe plac! Mie mi-e foarte dragă!


Trei fete cucuiete

Ţările cultivatoare de arbore de cacao (reprezentate pe harta lumii cu culoare maro)

Fructul şi seminţele arborelui de cacao

Fede şi Alina :)

Dia, fericită să se "scalde" în ciocolată

Mmm, atâtea tentaţii pentru o ciocolată exclusiv pe gustul tău!


Pff, am uitat să vă spun că am preparat şi praline!

  Bunătăţi din Grădina Choco World!

Fericiţii ciocoholici!

Mama, copilul şi tata - toţi de ciocolată 

E super să fii ucenic ciocolatier!


Ce spuneţi, v-a plăcut povestea? V-ar tenta să fiţi ucenici ciocolatieri?
Aştept cu drag şi cu nerăbdare impresiile voastre, fetelor!

Vă doresc o duminică dulce precum ciocolata!:)


Cu drag,
Ilda
Lavender Thoughts to you





 

Blog Template by YummyLolly.com