3 mai 2013

50 de lucruri despre mine...

Hello, girls!

Prima postare pe aceasta tema am citit-o la iguanitza, in urma cu ceva timp, mi-a placut si mi-am propus de-atunci  s-o scriu si eu...
Acum vin de la Deena care mi-a facut o pofta teribila de a detalia subiectul! Nu stiu ce si cum face ea dar ma anima teribil cand o citesc...

Voi scrie toate cele si pregatesc o diploma pentru fiecare cititoare ce are rabdarea sa citeasca de-a fir a par cele 50 de (mai mult/mai putin) "ciudatenii" despre mine;  acelea ce-mi vor trece prin minte!:)

1. Nu am avut nicio treaba cu accesoriile pana pe la varsta de 30 de ani (nici nu-mi trecea prin minte sa-mi cumpar cercei, coliere, inele, curele & co.)...Mult timp am mai pierdut din viata!:))
 
2. La vara, va trebui sa tac timp de o luna; la propriu, fara gluma! Medicul mi-a spus ca exista riscul pierderii functiei vocale daca nu iau aceasta masura! Fac haz de necaz spunand ca voi atinge un inalt nivel de spiritualitate in tacerea si in meditatia mea! Daca veti vedea ca latru la nesfarsit pe blog, sa stiti care e motivul!:P  Bonus:
voi fi femeia ideala :)) - jump and joy for my lovely husband!:D
 
3. Cand eram mica, as fi mancat tone de caise verzi cu sare!

4. In ziua casatoriei,  am mers la primarie fara cartea de identitate (nu va mirati, asta s-a intamplat in '96 si la acel moment nu se opreau documentele acestea dinainte, la oficiul respectiv)! I-am enervat pe toti!:P Eu am preferat sa raman zen si m-am aratat uimita!!! La asta ar fi trebuit sa ma gandesc eu in acea zi, de ce nu mi-au spus?!:)))

5. Acasa, mananc din aceeasi farfurie cu sotul meu! Colegele au fost siderate de o asemenea idee, eu m-am obisnuit atat de tare cu asta, face parte din rutina noastra de atatia ani incat nu inteleg stupoarea!!!:P

6. Parintii mei au divortat cand mama era insarcinata; pe mine ma purta! A crezut ca sotul sau o va urma, ca-si iubeste mai mult sotia decat mama! N-a fost asa! Una dintre dilemele existentiale ce ma macina acum (de doar cativa ani caci in rest am fost neutra precum Elvetia in aceasta privinta!): Sa fac demersuri pentru a-mi cunoaste tatal? Locuim in acelasi oras! Nu-i asa ca ar fi ciudat sa trecem unul pe langa altul fara sa avem habar?! Timpul nu iarta pe nimeni si ma tem ca mi-ar parea rau daca as auzi, intr-o zi,  ca a murit...

7. Sunt o "ratacita" din fire; ma orientez in spatiu foarte greu si ma dezorientez foarte repede!:)) De aceea, cand am facut casting pentru a gasi "Sotul ideal", acesta a fost un criteriu ce trebuia indeplinit!

8. Mi-am spus ani buni ca nicicand nu voi reusi sa conduc o masina; acum imi place la nebunie; am permis de 6 ani (am dat de 4 ori ca sa-l iau, luam sala si picam traseul, plangeam pe strada dupa fiecare trauma de-asta, a fost cel mai greu examen al vietii mele).

9. Am un frate mai mic cu 10 ani. I-am fost mai mult mama decat sora. Eram adolescenta cand mama imi spunea ca ies in oras cu fetele doar daca-l iau si pe el! Pfff, gandul ca va vedea o jucarioara la un alt copil si se va tavali in mijlocul strazii ma ingrozea!

10.Copil fiind (la ciclul primar) citeam o multime de carti bisericesti; le imprumutam de la o matusa evlavioasa; imi placea la nebunie o astfel de lectura! Era asa de mandra si de linistita bunica, ii citeam si ei (nu stia carte, draga de ea!)...

11. Primele mancaruri pe care le-am gatit au fost pe un resou, intr-un camin studentesc.

12. Spal foarte rar vase; sotul meu a preluat aceasta sarcina, spune ca nu ii este greu, ca uneori e chiar relaxant pentru el! Eu ma sacrific si il las!:P

13. Nu am avut nicio fractura, niciodata...

14. Bunicul din partea mamei a fost un om special pentru mine; l-am pierdut la 10 ani, a avut un sfarsit tragic, intr-un accident cumplit...Mi se umplu si acum ochii de lacrimi cand scriu asta!:(

15. Am fost insarcinata o singura data in viata, purtand-o pe Dia! Am avut aripi sa zbor, tare mult mi-a placut acea perioada a vietii! Am spus mereu ca as repeta de n ori perioada de sarcina si nasterea (cu anestezie epidurala)!

16. M-am operat de apendicita la 18 ani; am o cicatrice de parca as fi fost in razboi; dupa interventie, medicul mi-a spus ca m-a operat degeaba, n-ar fi fost nevoie!:P

17. Cand ascult muzica clasica, muzica instrumentala de orice fel, am (uneori!) fel de fel de "viziuni" :)), asociez sunetelor imagini pe care mintea mea le creeaza! O plutire, o rochie alba in vant, o joaca, o tanguire, roata de olarit, un sculptor, iezi sarind pe o pajiste...e foarte placut!:))

18. Cand existau nr de inmatriculare la masini (eram eu in gimnaziu - cred, sper ca nu la liceu faceam asta!) obisnuiam sa insumez cifrele respectivului numar pentru a verifica daca obtin un rezultat  divizibil cu 3 (satisfactie maxima!!!) sau nu (fail!)...

19. Mi-a fost mereu teama sa ma urc in copaci...

20. Am iesit doar de trei-patru ori din tara: o data am fost la Viena pentru 5 zile (magice!!!) ; in rest, am trecut granita in Bulgaria (la Silistra), mergand  la stomatolog!:)))

21. Nu tin minte retete culinare! Totul trebuie scris si cantarit pana la ultimul miligram!

22. Anesteziile prind foarte bine la mine!

23. Nu am incercat sa fumez niciodata!

24. Toate prietenele mele (in copilarie, in adolescenta) erau mai frumoase decat mine; acum, in sfarsit, le-am "egalat"!:))

25. Am purtat cravata rosie, de pionier, pana in clasa a 8-a...

26. Mi se spune ca sunt facuta pentru a fi invatatoare dar eu m-am gandit mai mereu ca as schimba cu altceva! Asta si din cauza ca simt ca obosesc foarte tare; naravul din fire, n-are lecuire: ma agit foarte mult si nu dozez efortul; cine ma vede, cine ma stie, intelege!

27.  Muzica latino imi da energie si chef de a face curatenie!

28. Am vizionat foarte putine telenovele, in schimb am urmarit ani buni "Tanar si nelinistit" - pana am imbatranit si m-am linistit!:))

29. Imi place sa fac fotografii - eu fiind fotograf, nu pozand...

30. Nu mi-e rusine sa cer ajutorul atunci cand nu ma descurc!

31. Ma enerveaza teribil cei care nu stiu ceva si nu recunosc asta sau, mai mult, afirma ca stiu!

32. In afara de a fi invatatoare (am absolvit in 1995), am mai avut cateva joburi temporare: vanzatoare, operator interviuri pentru sondaje de opinie, un fel de prezentator de stand (hostess se cheama?!) la doua firme in TIB...

33. As putea manca branza cu ciorba, cu friptura, cu aproape orice fel de mancare gatita; chiar fac asta (numai acasa)! Bunicu-mi spunea: Tu, tata, trebuie sa te mariti cu un cioban!... Am luat un inginer si nu m-am oprit din mancat branza...:))

34. Mi se pare total aiurea sa mananci pepene cu paine!

35. Pana la 30 de ani am avut o memorie foarte buna; apoi, declin...:))

36. Nu simt nevoia sa socializez foarte mult! Prietenii ma trag de  maneca in acest sens, de cele mai multe ori!

37. Mor de dragul muntelui; imi place si marea dar, daca trebuie sa aleg, spun "munte" fara ezitare!

38. Nu am dormit niciodata intr-un cort si ma indoiesc ca voi face asta vreodata!

39. Nu-mi plac musafirii nepoftiti!

40. Pot fi foarte puternica sau foarte vulnerabila! Daca-s prinsa cu garda jos, se poate sa ma raneasca extrem de mult vorbe, oameni, situatii cand, teoretic, nu ar trebui sa se intample asta!

41. Daca ma pornesc pe plans, sunt foarte greu de oprit!

42. Se poate intampla sa nu am chef deloc pentru ceva anume si cei din jurul meu sa perceapa exact contrariul, cum ca as avea un chef nebun; asta nu pentru ca as juca teatru ci pentru ca  ma mobilizez pe mine insami caci nu vreau sa ii jignesc pe oameni sau pentru ca nu stiu sa ii refuz sau din profesionalism (cand vine vorba de serviciu).

43. Sunt precum George Constantza din Seinfeld: ma enerveaza teribil daca nu am replica intr-o anumita situatie, caut replica si mi-as dori sa recreez contextul pentru a o spune!:)

44. Sunt total antitehnica; ceea ce vad altii ca ar fi logic in pozitionarea si asamblarea unei piese, in citirea unei schite, in aprecierea unor masuri, in efectuarea unor setari...pentru mine e enigma!!!

45. Am invatat sa merg singura pe bicicleta, la 10 ani ; la acel moment, ma inspaimanta gandul ca sigur imi va da drumul cel care ma tine, ma ajuta sa-mi mentin echilibrul!

46. Am decis ca sunt pregatita pentru a avea un copil abia dupa 8 ani de casnicie, din doua motive: stiam prea bine (de la fratele meu) ce implica cresterea unui copil si...ne-a fost foarte bine doar in doi!:)

47. Mi-ar placea sa lucrez intr-un plafar si sa "dorm" o noapte intr-o cofetarie!

48. Cred ca intr-o viata anterioara am fost pisica, un soi de birjar si nu stiu ce alta natie - am avut o perioada cand il amuzam pe sotul meu vorbindu-i intr-o limba pe care nici eu nu o intelegeam, dar  care venea de undeva, din strafunduri!)...

49. Nu-mi amintesc sa fi chiulit in liceu - poate o data sau de doua ori, intreaga clasa; in scoala  generala, nici pomeneala!

50. Din dorinta de a ajuta (pur si simplu), imi complic foarte mult viata uneori! Persoanele care tin la mine mi-au recomandat mai mult self preservation!:))

Phiiii, gata!!! Nu ma asteptam sa dureze atat! Nici voi, nu-i asa?!
Zau ca merita un premiu cel care are rabdarea de a citi intreaga listoaca!:)) 

Fetelor, spuneti-mi, va regasiti la vreunul dintre cele 50 de puncte?:)
Multi pupici, dragelor! 

                                                                                                                     Ilda
Lavender Thoughts to you



 

Blog Template by YummyLolly.com